• Hakkımızda
  • Gizlilik Politikası
  • Reklam ver
  • İletişim
Güncel Haberler, Son Dakika ve Günün Haberleri - Gazetelink
Reklamcılık
  • Ana Sayfa
  • Gündem
    • Tüm
    • Dünya
    • Siyaset

    İktidarın gazetecileri Türk halkı adına Araplardan af diledi: Biz tek milletiz, kardeşiz!

    Şarkıcı Seçil Çiftçi cinayeti itiraf etti

    İYİ Parti’den Mustafa Sandal’a belediye başkanlığı adaylığı teklifi

    • Son Dakika
    • Siyaset
    • Dünya
  • Ekonomi
  • Gazete Manşetleri
  • Yazarlar
  • Kültür & Sanat
    • Tüm
    • Edebiyat
    • Müzik

    5 yılda yapılan Ayasofya, 50 yılda restore edilecek

    Vega, dört senelik uzun bir aranın ardından yeniden sahnede

    Diljen Ronî, 5 Ağustos’ta İstanbul Kadıköy’de müzikseverlerle buluşacak

    Ankara’da “Elif-Deniz” imza günü

    • Edebiyat
    • Müzik
  • Magazin & Moda
  • Yaşam & Sağlık

    Güneş ışınlarının cilt üzerindeki etkileri

    Onun da fazlası zararlı: Güneş’in cildimiz üzerindeki etkileri

    TTB’den aşılama hususunda güven kaybettiren doktor Zafer Kurugöl’e kınama!

    TTB’den aşılama hususunda güven kaybettiren doktor Zafer Kurugöl’e kınama!

    Barış Pehlivan: Kuran kursu hocası önce istismar etti, sonra Diriliş Ertuğrul izletti

    • Doğa
    • Spor
  • Bilim & Teknoloji
Sonuç yok
Tüm Sonucu Görüntüle
  • Ana Sayfa
  • Gündem
    • Tüm
    • Dünya
    • Siyaset

    İktidarın gazetecileri Türk halkı adına Araplardan af diledi: Biz tek milletiz, kardeşiz!

    Şarkıcı Seçil Çiftçi cinayeti itiraf etti

    İYİ Parti’den Mustafa Sandal’a belediye başkanlığı adaylığı teklifi

    • Son Dakika
    • Siyaset
    • Dünya
  • Ekonomi
  • Gazete Manşetleri
  • Yazarlar
  • Kültür & Sanat
    • Tüm
    • Edebiyat
    • Müzik

    5 yılda yapılan Ayasofya, 50 yılda restore edilecek

    Vega, dört senelik uzun bir aranın ardından yeniden sahnede

    Diljen Ronî, 5 Ağustos’ta İstanbul Kadıköy’de müzikseverlerle buluşacak

    Ankara’da “Elif-Deniz” imza günü

    • Edebiyat
    • Müzik
  • Magazin & Moda
  • Yaşam & Sağlık

    Güneş ışınlarının cilt üzerindeki etkileri

    Onun da fazlası zararlı: Güneş’in cildimiz üzerindeki etkileri

    TTB’den aşılama hususunda güven kaybettiren doktor Zafer Kurugöl’e kınama!

    TTB’den aşılama hususunda güven kaybettiren doktor Zafer Kurugöl’e kınama!

    Barış Pehlivan: Kuran kursu hocası önce istismar etti, sonra Diriliş Ertuğrul izletti

    • Doğa
    • Spor
  • Bilim & Teknoloji
Sonuç yok
Tüm Sonucu Görüntüle
Güncel Haberler, Son Dakika ve Günün Haberleri - Gazetelink
Sonuç yok
Tüm Sonucu Görüntüle
Ana Sayfa Erkek

İstismara uğrayan genç erkeklerin şikayetçi olduğu ‘badeci şeyh’, ‘rıza var’ denilerek serbest bırakıldı!

Gazetelink Medya ➤ Gazetelink Medya
Ağustos 13, 2023
İçinde Erkek, Gündem, Haber Manşet
0 0
0
0
Paylaşımlar
4
Görüntüleme
Facebook'ta PaylaşShare on Twitter

17 ila 22 yaş arası 5 erkeğe cinsel istismarda bulunmakla suçlanan ‘badeci şeyh’, gençlerin ‘rızası olduğuna’ kanaat getiren mahkeme tarafından serbest bırakıldı!

Reklamcılık

Yargıtay’ın beraat ettirdiği “Badeci şeyh” Işık hakkında yeni karar çıktı.

Konya’da kendisini ‘şeyh’ olarak tanıtıp 5 erkeğe ‘cinsel istismarda’ bulunduğu iddiasıyla 62 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılan ‘şeyh’ Süleyman Işık’ın, Yargıtay 14’üncü Ceza Dairesi’nin “eylemlerin ‘rızayla gerçekleştiği’” gerekçesiyle beraat ettirildiği ortaya çıkmıştı. Tahliye edilen Süleyman Işık, yerel mahkemede yeniden yargılandığı davada, bu kez 4 erkeğe ‘cinsel istismar’ suçundan 55 yıl hapse çarptırıldı.

Başbakanlık İletişim Merkezi’ne (BİMER) şikayette bulunan bir kişi, sohbetlerine katıldığı, kendisini ‘şeyh’ diye tanıtan Süleyman Işık’ın, erkeklere cinsel istismarda bulunduğunu ileri sürdü. Başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan Işık, 2008 ve 2017 yılları arasında 17 ile 22 yaşlarında 5 erkeğe ‘cinsel istismarda bulunduğu’ iddiasıyla tutuklandı. Konya 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan, kendisine iftira atıldığını öne süren Süleyman Işık, 5 kişiye yönelik ‘cinsel istismar’ suçundan 62 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırdı. Işık’a, el konulan bilgisayarında bulunan görüntülerle ilgili olarak da ‘müstehcenlik’ suçundan 1 yıl hapis ve 100 TL adli para cezası verildi. Şubat ayında yerel mahkemenin kararını değerlendiren Yargıtay 14’üncü Ceza Dairesi ‘cinsel istismar’ suçlarının, mağdurların rızasıyla gerçekleştiğine kanaat getirip Süleyman Işık’ın beraatine ve tahliyesine karar verdi. Kararda, ”Kendisini din alimi olarak tanıtan sanığın, akıl ve ruh sağlığı yerinde olan mağdurlara karşı gerçekleştirdiği cinsel ilişkiye girme eylemleri sırasında cebir veya tehdit kullanmadığı gibi mağdurların da bu yönde bir iddialarının bulunmaması, sanığın kendisine itibar edilmesini sağlamak amacıyla sarf ettiği sözlerin aldatıcı nitelikten uzak olması ve eylemlerini mağdurların rızası ile gerçekleştirdiğinin anlaşılması karşısında ilk derece mahkemesince sanığın mağdurlardan A., Y. ve M.’ye yönelik eylemlerinden beraatine, mağdur R.’ye karşı 15- 18 yaş aralığında gerçekleştirdiği cinsel ilişkiye girme eylemleri ‘reşit olmayanla cinsel ilişki’ kabul edilip, 5237 sayılı TCK’nın 73/1 maddesinde düzenlenen altı aylık kanuni şikayet süresini geçtiği gözetilerek, bu suçtan görülen kamu davasının düşürülmesine, mağdurun 18 yaşından büyük olduğu dönemde gerçekleşen cinsel saldırı eylemlerinden ise beraatine karar verilmesi” denildi.

MAĞDURLARDAN BİRİ KARARA İTİRAZ ETMEYİNCE 4 KİŞİ İSTİSMARDAN YARGILANDI

Yargıtay’ın verdiği karar dosyası yeniden Konya 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi. Mağdurlardan birinin zamanında karara itiraz etmemesi üzerine Işık, Konya 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde 4 kişiye ‘cinsel istismar’ suçundan yeniden yargılandı. 1 Ekim Cuma günü görülen duruşmaya katılan Süleyman Işık, savunmasında suçlamaları kabul etmedi. Işık, ”Suçlamaları kabul etmiyorum. Mağdurlara bu eylemi yapmış olsaydım uzun süre devam ettiği iddia edilen bu eylemler bakımından neden daha önce şikayette bulunmamışlar, bunu sorgulamak lazım. Ayrıca doktor raporlarında da mağdurların iddialarını doğrulayan bir bulgu yoktur. Suça konu eylemlerin hiçbirisi gerçekleşmemiştir. Bu nedenle atılı suçlardan beraatime karar verilmesini talep ediyorum” dedi.

Mahkeme, Işık’ı, 4 kişiye yönelik ‘cinsel istismar’ suçundan toplam 55 yıl hapis cezasına çarptırdı. 

‘YARGITAY’IN İKİ ÜYESİ DE KARARA KARŞIYDI’

Mağdurlardan birinin avukatı Hakkı Ünalmış, “Süleyman Işık, Konya 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandı. Bu yargılama sonucunda, o dönem çocuk olan mağdurlara yönelik suçtan dolayı 62 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Karar, karşı taraf yönünden Yargıtay’a gönderildi. Yargıtay, o zaman çocuk yaşta olan benim müvekkillerimin cinsel istismara uğramış oldukları kabul edildi. Fakat kanunlardaki şikayet süresini aşmış olduğu, bu nedenle davanın düşmesi gerektiği gerekçesiyle davayı düşürmek istedi. Diğer müştekilerin de rızasıyla gerçekleşmesi, hiçbir tepki göstermemeleri nedeniyle Konya 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nin kararının yerinde olmadığı öne sürülerek davanın düşürülmesine karar veriliyor. Tutuklu olan sanık serbest bırakılıyor. Bu bozma kararından sonra dava yeniden aynı mahkemeye havale edildi. Dava dosyası havale edilirken, Yargıtay Mahkemesi’nin iki üyesi de bozma kararına karşı olduklarını beyan etti” dedi.  

‘YEREL MAHKEME KARARININ ARKASINDA DURDU’

Kararı değerlendiren avukat Ünalmış sözlerini şöyle sürdürdü:

“Gerekçelerden biri neden zamanında şikayetçi olunmadığı yönündeydi. Cemaat şeyhi insanları o kadar baskı altında bırakmış ki, mahkemede bile onun karşısında titriyorlardı. Yani şikayet etmelerine imkan yoktu. Zira sanık, hem manevi yönden koskoca bir şeyhe karşı gelmenin günahından bahsediyor hem de bu duyulursa size zarar veririm, diye tehdit ediyor. İyi ki Konya 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı ve heyeti, eski kararlarında direndiler. Bozma kararına uymadılar. Bakalım Yargıtay’a gidince kararı onayacak mı, tekrar bozacak mı göreceğiz. Sadece bir müştekinin, Konya Bölge Adliye Mahkemesi kararına itiraz etmemesi üzerine cezasında azalmış oldu. Tahliye kararı verilmiş olduğu için şu anda dışarıda. Ben son duruşmada tekrar tutuklanmasını talep etmiş olsam da gerekçeli karar henüz çıkmadı. Bu karardan sonra da tutuklanması için tekrar başvuru yapacağım.”

YARGITAY, ‘RIZASIYLA GERÇEKLEŞTİ’ DİYEREK BERAAT ETTİRMİŞTİ

Gazeteci İsmail Saymaz, Halk TV’deki köşesinde “Konya’nın badeci şeyhini ‘Rıza var’ diye tahliye etmişler” başlıklı bir yazı kaleme almış ve cinsel saldırı, çocuğun cinsel istismarı, basit cinsel saldırı ve müstehcenlik suçlarından yargılanarak 62 yıl 3 ay hapis cezası verilen “Faruki Tarikatı’nın Konya halifesi” Süleyman Işık hakkındaki yeni gelişmeyi aktarmıştı. Yazıda, 62 yıl 3 ay hapis cezası alan Işık’ın, Yargıtay 14. Ceza Dairesi’nce “eylemlerin mağdurların rızası ile gerçekleştiği” gerekçesiyle beraat ettirildiği ifade edilmişti.

Etiketler: badeci şeyherkekGündemhaber manşetkonyarıza varSüleyman Işıkyaşam sağlık
Gazetelink Medya

Gazetelink Medya

Haberler, son dakika haberleri, yerel ve dünyadan en güncel gelişmeler, magazin, ekonomi, spor, gündem ve tüm gazete haberleri gazetelink.com'da!

  • Popüler
  • Yorumlar
  • En son

Aleyna Çakır, Ümitcan Uygun, Sinan Ateş… İntiharların, cinayetlerin göbeğinde bir isim: Kim bu Ayhan Bora Kaplan?

Eylül 9, 2023

Suç örgütü lideri Ayhan Bora Kaplan yakalandı

Eylül 8, 2023

Yeşim Salkım’dan Ebrar’ı hedef alan Buket Aydın’a: Herkes kendi yatak odasından sorumlu bilmem anlatabildim mi?

Eylül 4, 2023
Menzil Tarikatı… Mal varlıkları, siyasilerle ilişkileri, örgütlenmeleri…

Menzil Tarikatı… Mal varlıkları, siyasilerle ilişkileri, örgütlenmeleri…

Temmuz 23, 2023

“Sosyalizm ve İslam” tartışmalarında önemli bir kaynak: Bolşevik Devrimi ve Din / Sibel ÖZBUDUN

11

Alevilerden İmamoğlu’na: Aleviler kendilerine gösterilen iyi niyeti de, art niyeti de görebilecek bilinçte bir toplumdur

10

Post Korona tartışmaları ve Agamben’in virüsten tehlikeli saplantıları…/ Mahmut ÜSTÜN

10

Ünal’ı zorlayan soru: Cinsel kimliğini saklamayan ünlü isimler Külliye’de ağırlandığında bir şey olmuyor da, Netflix’te olunca mı sorun yaratıyor?

10

İktidarın gazetecileri Türk halkı adına Araplardan af diledi: Biz tek milletiz, kardeşiz!

Eylül 23, 2023

Filenin Sultanları, Brezilya’yı da devirdi

Eylül 22, 2023

Şarkıcı Seçil Çiftçi cinayeti itiraf etti

Eylül 22, 2023

İYİ Parti’den Mustafa Sandal’a belediye başkanlığı adaylığı teklifi

Eylül 22, 2023

Son Haberler

İktidarın gazetecileri Türk halkı adına Araplardan af diledi: Biz tek milletiz, kardeşiz!

Eylül 23, 2023

Filenin Sultanları, Brezilya’yı da devirdi

Eylül 22, 2023

Şarkıcı Seçil Çiftçi cinayeti itiraf etti

Eylül 22, 2023

İYİ Parti’den Mustafa Sandal’a belediye başkanlığı adaylığı teklifi

Eylül 22, 2023

Bizi takip edin

Kategoriler

  • 3.Sayfa
  • Bilim & Teknoloji
  • Diğer
  • Doğa
  • Dünya
  • Edebiyat
  • Ekonomi
  • Erkek
  • Galeri
  • Gündem
  • Haber Manşet
  • Kadın
  • Kültür & Sanat
  • LGBTİ
  • Magazin & Moda
  • Müzik
  • Öne Çıkanlar
  • Röportaj
  • Siyaset
  • Spor
  • Video
  • Yaşam & Sağlık
  • Yazarlar

Son Haberler

İktidarın gazetecileri Türk halkı adına Araplardan af diledi: Biz tek milletiz, kardeşiz!

Eylül 23, 2023

Filenin Sultanları, Brezilya’yı da devirdi

Eylül 22, 2023
  • Hakkımızda
  • Gizlilik Politikası
  • Reklam ver
  • İletişim

Gazetelink Medya © 2023 - Tüm Hakları Saklıdır. Web Design by Web Tasarım | Garajsoft.

Sonuç yok
Tüm Sonucu Görüntüle
  • Ana Sayfa
  • Gündem
    • Son Dakika
    • Siyaset
    • Dünya
  • Ekonomi
  • Gazete Manşetleri
  • Yazarlar
  • Kültür & Sanat
    • Edebiyat
    • Müzik
  • Magazin & Moda
  • Yaşam & Sağlık
    • Doğa
    • Spor
  • Bilim & Teknoloji

Gazetelink Medya © 2023 - Tüm Hakları Saklıdır. Web Design by Web Tasarım | Garajsoft.

Tekrar hoşgeldiniz!

Hesaba giriş yap

Şifremi Unuttum

Şifrenizi alın

Parolayı sıfırlamak için ayrıntıyı girin

Giriş yap

Yeni Oynatma Listesi Ekle