İlkay Akkaya: Toplum müzikten değil ama gittikçe pervasızlaşan faşist zihniyetten rahatsız…
AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kabine toplantısı sonrası yaptığı “Müzikle ilgili sınırlamayı 24.00’e çekiyoruz. Kusura bakmasınlar, gece kimsenin kimseyi rahatsız etmeye hakkı yoktur” açıklaması tepki çekmeye devam ediyor. ‘Saray sanatçısı’ Demet Akalın’ın bile tepki gösterdiği açıklamayla ilgili bir tepki de özgün müzik sanatçısı İlkay Akkaya’dan geldi. Akkaya’nın tepkisi çok sert oldu.
Sanatçı İlkay Akkaya, “Ülke tam anlamıyla yangın yerine dönmüşken toplum müzikten değil, ama gittikçe pervasızlaşan ve insan haklarını sürekli ihlal eden faşist zihniyetten rahatsız” dedi.
Akkaya, ANKA Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“Kendi çıkarları söz konusu olduğunda büyük kalabalıklar toplayarak salgının daha da büyümesine neden olanların müzikle ilgili aldıkları bu karar tabii ki halk sağlığıyla açıklanamaz. Milyonlarca insan hayatta kalma mücadelesi verirken, ülke tam anlamıyla yangın yerine dönmüşken toplum müzikten değil ama gittikçe pervasızlaşan ve insan haklarını sürekli ihlal eden faşist zihniyetten rahatsız.”