➡️Gazeteci Barış Pehlivan, “Best of Çakıcı” kasetinin perde arkasını yazdı: “Çakıcı’nın ses kayıtları o dönem hükümetin değişmesine dahi yol açacaktı. Dinleyenin ise Fethullahçılar olduğu yıllar sonra gündeme geldi” ….
Gazeteci Barış Pehlivan, bundan 23 sene önce Alaattin Çakıcı’nın iş ve siyaset dünyasıyla yaptığı konuşmaların nasıl kaset olarak yayınlandığını yazdı.
Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Pehlivan, Alaattin Çakıcı’nın 23 yıl önce Fransa’daki cezaevinden Türkiye’deki iş ve siyaset dünyasından insanlarla yaptığı konuşmaların “Best Of Çakıcı” adıyla kaset olarak yayınlanmasını anlattı.
Pehlivan’ın “Kim bu 14 bin kişi?” başlıklı yazısındaki bölüm şöyle:
“Bir ustayla telefondaydım. “Sen daha lisedeydin o zamanlar, hatırlamazsın” dedi. Halbuki bende de vardı, saklıyordum. “Best of Çakıcı” kasedinden bahsediyorum. Hani bugün Sedat Peker’in YouTube’tan yaptığı açıklamaları izliyoruz ya… Bundan 23 yıl önce de Alaattin Çakıcı’nın sesini dinliyorduk.
1998 yılıydı ve Çakıcı da yurtdışında, Fransa’da cezaevindeydi. Ancak iş ve siyaset dünyasıyla yaptığı telefon konuşmaları Türk televizyonlarında yayımlanıyordu. Ve o günlerde Hürriyet gazetesinin barında…
Ünlü bir türkücü ilahi okuduğu kaseti promosyon olarak dağıtması için gazete yönetimini ikna etmeye çalışıyordu. Buna kulak misafiri olanlar arasında Tempo dergisi ekibi de vardı. İçlerinden biri “Promosyonun kralı Çakıcı kaseti olur” diye espri yaptı. Sonra düşündüler, neden olmasın?
Gizli bir şekilde kolları sıvadılar. O dönem Tempo’nun sorumlu yazıişleri müdürü olan Levent Evkuran’la konuştum. “Patron Aydın Doğan’a bile haber vermedik böyle bir kaseti dağıtacağımızdan” diyordu.
Radyo D’de ses kayıtları birleştirildi. Doğan Grubu’na dokunan yerler ayıklandı. Ancak kritik bir pürüz söz konusuydu. Yasa gereği Çakıcı’nın telif hakkı vardı ve yazılı izni gerekiyordu. Kültür Bakanı İstemihan Talay ile iletişime geçildi. Ve böylece Çakıcı’nın telefon konuşmaları “enstrümantal müzik eseri” diye çıktı.
60 bin adet basıldı kasetten. Haliyle büyük tartışma yarattı. Çakıcı’nın ses kayıtları o dönem hükümetin değişmesine dahi yol açacaktı. Dinleyenin ise Fethullahçılar olduğu yıllar sonra gündeme geldi.”